Familie Van Erk

 

Mijn naam is Marco van Erk en samen met mijn broers heb ik in 2010 de kaasboerderij van de familie Oskam overgenomen. Daarmee hebben we onze eerste stappen gezet in de wereld van Boerenkaas.

Goudse Boerenkaas

Op onze boerderij hebben we nu 300 koeien rondlopen. Van alle melk die ze geven wordt kaas gemaakt. Onze topper is de Boeren Goudse van 16 kilo. Deze kaas is extra smeuïg en romig en wordt gemaakt zoals meneer Oskam dat zelf altijd deed. Hij heeft mij alle fijne kneepjes van het vak geleerd. Alles, van het voer en het melken tot het rijpen van de kaas, draagt bij aan de kwaliteit van de kaas.

Onbehandelde melk

We werken met rauwe koeienmelk en dat is een echt natuurproduct. Het jaargetijde en de weersomstandigheden hebben veel invloed op de samenstelling van de melk en de smaak van de kaas. Het is echt een vak om elke dag weer Boerenkaas van goede kwaliteit te maken. Een ambacht dat je alleen leert door het te doen.