Recept voor Boerenkaasschotel met ui

Ingrediënten

  • 1 kg uien
  • 500 gr. gehakt klontje boter
  • zout, peper
  • nootmuskaat
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 4 dl melk uienvocht
  • 200 gr extra belegen boerenkaas
  • room

Bereidingswijze
Bak de kleingesneden uien in een beetje boter licht aan.
Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt gaar is.
Breng het met zout, peper en nootmuskaat op smaak.
Laat het mengsel uitlekken in een vergiet en vang het bakvocht op.
Zet 50 gr boter op zacht vuur en laat dit smelten.
Meng de bloem erdoor en laat het een minuutje laten garen.
Voeg de melk erbij en breng het aan de kook tot de saus bind.
Voeg het bakvocht bij de saus.
Meng 150 gr van de geraspte boerenkaas door de saus roeren met een scheutje room.
Doe de helft van de kaassaus in een ovenvaste schotel.
Schep daarop het gehakt met de uien en dek af met de kaassaus.
Tot slot met de resterende geraspte kaas bestrooien.
Laat het kleuren onder de grill of boven in een warme oven.

Bron: Boerenkaas.nl