Familie De Wit

Wij zijn Matthijs en Maaike de Wit van Kaasboerderij De Houdycker. We zijn alweer de derde generatie die op deze plek boert. Samen met Matthijs’ vader Leendert zorgen we voor 100 roodbonte koeien. Die laten we zo veel mogelijk de wei in. Daar horen ze thuis! Doordat de koeien zo veel buiten lopen geven ze beste melk voor onze bijzondere kaas.

Kamerikse Blauw Klaver

Jarenlang hebben we Boeren Goudse gemaakt. We zijn begin 2015 overgestapt op Kamerikse Blauw Klaver, omdat we ons meer wilden onderscheiden met ons ambacht. Gelukkig konden we de receptuur van deze kaas overnemen, nadat hij een paar jaar van de markt was geweest. Wij hebben de kans gekregen hem nieuw leven in te blazen. Die hebben we met beide handen aangegrepen!

Trots op onze blauwaderkaas

Kamerikse Blauw Klaver is een toegankelijke kaas. We maken hem van onbehandelde melk. Dat vraagt veel van ons vak. Ook omdat de samenstelling van de melk per seizoen verandert. Maar dat vakmanschap proef je terug in zijn heerlijke milde smaak. Voor zover we weten is dit de enige blauwaderkaas van koemelk. Daar zijn we behoorlijk trots op!

Wilt u meer weten?

Bezoek dan de website van kaasboerderij De Houdycker