Familie Lekkerkerker

 

Wij zijn Harry en Gerda Lekkerkerker uit Montfoort. We hebben 4 kinderen. Beiden komen we uit een familie van kaasmakers, dus je kunt wel zeggen dat we helemaal thuis zijn in kaas. Samen zijn we elke dag bezig om de beste Boerenkaas te maken. Onze kennis en liefde voor kaas is al meerdere keren bekroond met prijzen bij regionale kaaskeuringen.

Boeren op “De Schans”

Onze familie heeft al generaties lang boerderijen hier in de omgeving. Sinds 1991 werken we op onze eigen boerderij. Eerst werkten we hier met mijn ouders, nu runnen mijn vrouw en ik de dagelijkse gang van zaken. Onze zonen Jan en Daniël helpen ons op zaterdag mee. Je kunt dus zeggen dat de volgende generatie al in de startblokken klaar staat!

Bekroonde Boeren Goudse kaas

We maken jonge en oude Boeren Goudse kaas in de varianten van 12 en van 20 kilo van echte rauwe weidemelk. Vooral voor die laatste variant is veel specialisatie nodig. Je krijgt hem namelijk niet zomaar goed op smaak. Eigenlijk doen we dat nog op dezelfde manier als vroeger. Alleen waren de materialen toen van hout en nu van roestvrij staal.

We zijn met onze kaas regelmatig in de prijzen gevallen bij regionale kaaskeuringen. Daar komen vaak wel honderd boeren op af om hun kaas te laten keuren. Al 2 keer wonnen we de Cum Laude keuring, de belangrijkste erkenning voor Boerenkaas. Het is fijn erkenning te krijgen voor iets waar je elke dag zo druk voor in de weer bent.