Familie van Kesteren

Kaasboerderij  Kweldamhoeve

Wij zijn familie van Kesteren uit Molenaarsgraaf. Kaasmaken is een fantastisch proces. Vroeg in de ochtend gaan we met onze eigen verse melk aan de slag. Na het toevoegen van zuursel en stremsel ontstaat de wrongel. Daarna gaat de wrongel onder de pers en hebben we onze eigen heerlijke boerenkaas. Prachtig is dat.

Jonge kaasmakerij

We zijn begin 2018 begonnen met kaasmaken. In 2016 hebben we een nieuwe stal gebouwd en toen kwam de oude ‘Hollandse stal’ vrij. We bedachten met elkaar dat we daarin wel een kaasmakerij konden beginnen. We hebben vervolgens alles zelf verbouwd en in de loop van 2018 legden we onze eerste eigen kaas op de planken.

Familiebedrijf

We zijn een echt familiebedrijf. De twee oudste broers zijn de kaasmakers maar iedereen helpt mee. Zo is onze vader vooral in het pakhuis te vinden. Maar ook onze moeder kan kaasmaken als het zo uitkomt. Ook de andere broers en zussen steken regelmatig de handen uit de mouwen. Dat we de kaas met elkaar maken, is natuurlijk extra bijzonder.

Proef de natuur

Onze boerderij ligt middenin de polder. In de zomer lopen onze koeien altijd buiten. Als je door de weilanden loopt hoor je de weidevogels waaronder veel grutto’s. We voeren onze koeien hoofdzakelijk gras. Dat proef je meteen in de kaas. Die is daardoor een stuk romiger en voller van smaak. In de toekomst willen we het assortiment uitbreiden met kruidenkazen, maar op dit moment maken we voornamelijk Goudse boerenkaas.