Familie Van Wieringen

 

Wij zijn Koos en Jack van Wieringen. Samen runnen wij onze kaasboerderij in Hoogmade. Het boerenleven zit diep in onze familie: we zijn al de vierde en vijfde generatie boeren. Niets is mooier, want je werkt de hele dag met vee en je hebt alle vrijheid. Bovendien hebben we met maken van Boerenkaas een prachtig vak.

Volvette Boeren Komijnekaas

We maken kaas zoals Jack’s oma dat ook al deed. Dat levert prachtige Boerenkaas op. Bijzonder trots zijn we op de Boerengoudse met komijn. Die maken we van volvette en onbehandelde melk. Je proeft er de natuur in terug. Eigenlijk is dat, zo dichtbij de Randstad, best bijzonder!

Lekkerste Boerenkaas

Het kazen gebeurt zo veel mogelijk ambachtelijk. Natuurlijk moderniseren we ook. Maar alleen als het de kwaliteit van onze kaas ten goede komt. We gaan met onze tijd mee, toch blijft veel hetzelfde. In grote lijnen is de bereiding generaties lang eigenlijk onveranderd gebleven. Voor de lekkerste Boerenkaas houden we veel van het oude in ere. Tijdens de Cum Laude Awards 2019 verkiezing heeft onze Extra Belegen Boerenkaas maar liefst 96 punten gekregen van de jury. De kazen zijn beoordeeld door professionele keurmeesters op uiterlijk, doorsnede (zijn de 'ogen' mooi verdeeld?, consistentie (is de kaas lekker smeuïg?) en natuurlijk het allerbelangrijkste: de geur en de smaak. Onze Extra Belegen Boerenkaas is de prijswinnende (en dus beste en lekkerste) kaas van Nederland, ambachtelijk gemaakt op de boerderij.