Familie Van Diemen

Wij zijn de familie Van Diemen uit Middenmeer. Al lange tijd maken we echte Goudse Boerenkaas in de Wieringermeer. Ik werk samen met mijn man en mijn zoon. Samen zorgen we voor het reilen en zeilen van ons bedrijf.

 

Kaasboerderij Noordhoek

Zo’n 15 jaar geleden verhuisden we naar Middenmeer. Daarvoor maakten we al kaas in Zuid-Holland. Omdat onze landerijen aan de natuur werden teruggeven, moest ons bedrijf wijken. Op dit moment hebben we ongeveer 110 koeien. We willen uitbreiden, dus wellicht dat dat aantal in de toekomst nog gaat groeien. Het is voor ons belangrijk dat we daarbij de kwaliteit van onze melk constant kunnen houden. Dat is belangrijk voor ons en de smaak van onze Boerenkaas.

 

Prijswinnende jonge Boeren Goudse kaas

Het kaas maken heb ik echt geleerd twoen ik in het bedrijf van mijn schoonouders kwam werken. Maar ik ben er al van jongs af aan mee bekend. Ik hielp mijn ouders altijd al mee. Goudse Boerenkaas is onze specialiteit. Prachtige kazen van 12 kilo met mooie ronde gaten. We waren al eens de beste van Noord-Holland met onze jonge kaas. En we doen ook ieder jaar mee aan de Cum Laude keuring, belangrijkste erkenning voor Boerenkaas. Verder maken we voor de winkel bij de boerderij zo nu en dan kruidenkaas.

 

CUM LAUDE AWARDS

De Cum Laude Awards is de enige jaarlijkse landelijke verkiezing voor zelfzuivelende boeren die op ambachtelijke wijze hun kazen en andere zuivel maken op de boerderij. De kazen worden door professionele keurmeesters beoordeeld op uiterlijk, doorsnede (zijn de ‘ogen’ mooi verdeeld?), consistentie (is de kaas lekker smeuïg?) en natuurlijk het allerbelangrijkste: de geur en de smaak. Onze Jong/Jong Belegen en Belegen kaas zijn in de prijzen gevallen tijdens de Cum Laude Awards 2020.