Familie Rotteveel

 

Mijn naam is Erik Rotteveel en samen met mijn familie maak ik midden in het Groene Hart echte Boerenkaas. We wonen en werken in de Veender- en Lijkerpolder. Een karakteristiek veenweidelandschap dat ons heel wat waard is. We zetten ons graag in voor het behoud van deze prachtige plek.

Echt ambachtelijk gemaakt

Elke dag bereiden wij met passie Boerenkaas met rauwe melk van onze eigen koeien. We maken onze kaas op ambachtelijke wijze met doeken, waardoor je de kenmerkende vouwen krijgt. Onze Goudse Boerenkaas kun je herkennen aan ziin lichtpittige bite. Romig, maar goed op smaak en bij uitstek geschikt om te laten rijpen tot hij één of twee jaar oud is.

 

CUM LAUDE AWARDS

De Cum Laude Awards is de enige jaarlijkse landelijke verkiezing voor zelfzuivelende boeren die op ambachtelijke wijze hun kazen en andere zuivel maken op de boerderij. De kazen worden door professionele keurmeesters beoordeeld op uiterlijk, doorsnede (zijn de ‘ogen’ mooi verdeeld?), consistentie (is de kaas lekker smeuïg?) en natuurlijk het allerbelangrijkste: de geur en de smaak. Onze Belegen kaas en Oude kaas zijn in de prijzen gevallen tijdens de Cum Laude Awards 2020.

 

Wilt u meer weten?

Bezoek de website van Rotteveel Boerenkaas