Familie Korevaar

Wij zijn Gerard en Tineke Korevaar uit Brandwijk, dat in het hartje van de Alblasserwaard ligt. We runnen onze boerderij samen met een broer en schoonzus. Beide komen we uit een boerengezin, de kennis van kaasmaken is van generatie op generatie overgebracht. Dat brengen we elke dag in de praktijk Graag vertellen we meer over onze omgeving, onze koeien en het geheim van Boerenkaas!

Thuis in de Alblasserwaard

Onze boerderij ligt in het hartje van de Alblasserwaard en is in 1980 gebouwd. We hebben tachtig koeien, die in een ruime ligboxstal leven. Maar als het even kan, gaan ze naar buiten. Je kunt hier nog echt over de polders heen kijken. Als we een dag zijn weg geweest en we komen de polder weer in, genieten we weer van de rust en de ruimte. Al dat groen en water vinden we prachtig.

Eigenzinnige koeien in het land

Door de grond in de Alblasserwaard is hier alleen maar veeteelt mogelijk. Onze koeien eten dus alleen gras, en dat komt terug in de smaak van onze kaas. Vers gras, vooral in de zomer, geeft een iets zachtere smaak aan de kaas. In de zomermaanden gaan onze koeien elke dag naar buiten. En als het weer het toelaat, blijven ze ook 's nachts buiten.

Het geheim van Boerenkaas

Onze Boerenkaas rijpt 10 tot 12 weken. Kenmerkend voor onze kaas is dat hij lekker smeuïg is en we weinig vocht bijvoegen. Daardoor is de smaak ook rijker. Dat is het geheim van een goede Boerenkaas. En dat moeten we zo houden ook!