Familie Verhoef

Mijn naam is Johan Verhoef en samen met mijn vrouw Danielle maak ik echte Goudse Boerenkaas. Mijn ouders zijn ongeveer 30 jaar geleden op deze plek begonnen met het maken van Boerenkaas. Er stonden toen nog maar 4 koeien. In de loop der jaren is dat aantal flink gegroeid. Nu hebben we er meer dan 200. In 2015 hebben we het bedrijf overgenomen. Samen zijn we dag in dag uit druk in de weer om de lekkerste Boerenkaas te maken. Kaas om echt trots op te zijn!

Kaas met zorg en aandacht bereid

Wanneer ’s morgens de koeien zijn gemolken en de stal schoon is, beginnen we met kaasmaken. Dat doen we altijd samen, want het maken van Boerenkaas komt verschrikkelijk precies. Je werkt met rauwe melk, dus moet je bij iedere stap goed weten wat je doet. Eigenlijk zit daar het geheim van onze kaas.

Goudse Boerenkaas

Het landschap hier leent zich enorm voor het houden van melkvee. Maar minstens zo belangrijk is hoe je als kaasmaker werkt. De hygiëne, hoe je de koeien melkt, de gezondheid van de koeien en natuurlijk de bereiding van de kaas. Je kunt er trouwens niet vanuit gaan dat die lekkere smaak van de kaas vanzelf wel komt, omdat de grond zo goed is. Je moet elke dag hard werken en scherp blijven om topkwaliteit te leveren. We maken 48+ kazen van twaalf en zestien kilo per stuk. Ze zijn met de grootste zorg en aandacht bereid en dat is te proeven!

 

CUM LAUDE AWARDS

De Cum Laude Awards is de enige jaarlijkse landelijke verkiezing voor zelfzuivelende boeren die op ambachtelijke wijze hun kazen en andere zuivel maken op de boerderij. De kazen worden door professionele keurmeesters beoordeeld op uiterlijk, doorsnede (zijn de ‘ogen’ mooi verdeeld?), consistentie (is de kaas lekker smeuïg?) en natuurlijk het allerbelangrijkste: de geur en de smaak. Onze Oude kaas is in de prijzen gevallen tijdens de Cum Laude Awards 2020.