Familie Kuiper

 

Wij zijn Jan en Thera Kuiper. Onze zuivelboerderij ligt in de weidse Alblasserwaard. Ons bedrijf bestaat uit een moderne kaasmakerij, een veehouderij, een zuivelwinkel en een prachtige presentatieruimte in authentieke boerenstijl. Want we vinden het belangrijk om mensen te vertellen over ons unieke vak. Om ze te laten proeven en te laten genieten van alles dat de natuur ons te bieden heeft. We hebben hier veel ruimte, waardoor we het bedrijf zijn geworden dat we nu zijn. Dit alles met een hecht team dat bestaat uit 3 parttimers en 3 fulltimers.

Boerderij vlakbij Kinderdijk

Onze boerderij staat in de Alblasserwaard, een waterrijk gebied. Al die slootjes zijn nodig om het water weg te voeren uit de polder. Hier vlakbij heb je Kinderdijk, de beroemde molens waar veel toeristen op afkomen. We hebben 250 koeien en 150 stuks jongvee en ik ken ze allemaal. Als één van onze koeien later bij het melken komt dan gebruikelijk, dan weet ik dat er iets mis is. We verzorgen ze zo goed als we kunnen. Ze hebben alle ruimte op onze landerijen: Iedere koe heeft een heel voetbalveld tot haar beschikking. Want wat je geeft, dat krijg je terug. Goede verzorging en goed voer zorgen voor goede melk. En dus voor een uitstekende basis voor onze kaas.

Lightkazen met smaak!

Naast verschillende soorten Boerenkaas maken we ook yoghurt, roomboter, karnemelk, kwark en verschillende ouderwetse papsoorten. We hebben ons in de loop der jaren, naast volvette kazen ook toegelegd op rode komijnekaas en lightkazen. Het bijzondere aan deze kazen is het lage vetgehalte. Vaak geeft een lager vetgehalte minder smaak aan een kaas. Wij hebben echter een receptuur ontwikkeld dat garant staat voor een kaas met een laag vetgehalte én een heerlijke smaak. Het recept is ons veel waard, het is dan ook ons best bewaarde geheim.