Familie Van Eck-Leroy

 

Wij zijn Arie en Hanna van Eck, samen met onze drie kinderen wonen we in het Utrechtse Montfoort. Het bijzondere aan het maken van Boerenkaas is dat je het hele proces in handen hebt. Van begin tot aan de consument. Je levert een écht fysiek product af en je maakt echt meerwaarde van je melk. We hebben er ontzettend veel plezier in om dat te doen.

Van generatie op generatie

Onze boerderij is al vanaf 1860 in de familie. Mijn grootvader en vader boerden hier ook. Ik ben hier dus geboren, net als mijn vader. Hij woont hier niet meer, maar is hier nog wel elke dag te vinden. Het was voor mij al vrij vroeg duidelijk dat ik het bedrijf van hem zou overnemen.

Ongeëvenaarde Boerenkaas

We maken hier in onze kaasmakerij oplegkaas. Dat is een kaas die op latere leeftijd verkocht wordt. De kazen zijn ook heel groot, zo'n 25 kilo. Doordat ze groter zijn, rijpen ze minimaal 1 jaar. In die tijd ontwikkelen ze zich tot een heerlijke Belegen kaas. Onze kaas is een échte zuivere Boerenkaas. Dat komt uiteraard ook doordat het een rauwmelkse kaas is. Natuurlijk zijn we goed voor onze koeien en het milieu, maar de smaak van Boerenkaas geeft voor de meeste mensen toch de doorslag. Mensen die smaak weten te waarderen, daar moeten we het van hebben! Tijdens de Cum Laude Awards 2019 verkiezing hebben de keurmeesters onze Oude Boerenkaas met een zilveren en onze Belegen Boerenkaas met een gouden Cum Laude Award toegekend. Cum Laude kazen zijn de prijswinnende (en dus beste en lekkerste) kazen van Nederland, ambachtelijk gemaakt op de boerderij.