Familie Van Eck-Leroy

 

Wij zijn Arie en Hanna van Eck, samen met onze vier kinderen wonen we in het Utrechtse Montfoort. Het bijzondere aan het maken van Boerenkaas is dat je het hele proces in handen hebt. Van begin tot aan de consument. Je levert een écht fysiek product af en je maakt echt meerwaarde van je melk. We hebben er ontzettend veel plezier in om dat te doen.

Van generatie op generatie

Onze boerderij is al vanaf 1860 in de familie. Mijn grootvader en vader boerden hier ook. Ik ben hier dus geboren, net als mijn vader. Het was voor mij al vrij vroeg duidelijk dat ik het bedrijf van hem zou overnemen.

Ongeëvenaarde Boerenkaas

We maken hier in onze kaasmakerij oplegkaas. Dat is een kaas die op latere leeftijd verkocht wordt. De kazen zijn ook heel groot, zo'n 25 kilo. Doordat ze groter zijn, rijpen ze minimaal 1 jaar. In die tijd ontwikkelen ze zich tot een heerlijke Belegen kaas. Onze kaas is een échte zuivere Boerenkaas. Dat komt uiteraard ook doordat het een rauwmelkse kaas is. Natuurlijk zijn we goed voor onze koeien en het milieu, maar de smaak van Boerenkaas geeft voor de meeste mensen toch de doorslag. Mensen die smaak weten te waarderen, daar moeten we het van hebben!

 

CUM LAUDE AWARDS

De Cum Laude Awards is de enige jaarlijkse landelijke verkiezing voor zelfzuivelende boeren die op ambachtelijke wijze hun kazen en andere zuivel maken op de boerderij. De kazen worden door professionele keurmeesters beoordeeld op uiterlijk, doorsnede (zijn de ‘ogen’ mooi verdeeld?), consistentie (is de kaas lekker smeuïg?) en natuurlijk het allerbelangrijkste: de geur en de smaak. Onze Belegen kaas en Boeren Kruidenkaas Komijn zijn in de prijzen gevallen tijdens de Cum Laude Awards 2020.