Familie Van Emst-Bron

 

Kaaszuivelboerderij De Gelder is een echt familiebedrijf met eigen kaas en zuivel. We vormen een hecht team op de boerderij: Jacob en Neel van Emst-Bron runnen onze melkveehouderij. Anne en Jenny Vogel-Van Emst en Hans-Peter Vogel maken onze zuivelproducten. De boerderij ligt vlakbij Tijnje middenin uitgestrekte landerijen in het hart van Friesland.

Gelukkige koeien, de beste melk

Ons familiebedrijf bestaat al meer dan 50 jaar. In 1985 zijn we gestart met zuivel en daar kwam een paar jaar later onze eigen Boerenkaas bij. Voor de beste kwaliteit is het belangrijk dat onze 270 koeien lekker in hun vel zitten. Daarom zorgen we voor schone en ruime stallen, frisse buitenlucht en goede voeding. Want een gelukkige koe geeft de beste melk.

Tynjetaler, onze Boerenkaas met gaten

Deze melk is de beste basis voor onze Boerenkaas. We maken ambachtelijke kaas met liefde en respect voor de natuur. En dat proef je. Onze Boerenkaas doet het goed bij de kenners. In 2012 greep De Tynjetaler net naast de eerste prijs in de finale van de Smaak van NL. In 2009 werd hij zelfs bekroond tot beste Boerenkaas van Nederland. Een groter compliment is niet denkbaar!

Wilt u meer weten?

Bezoek de website van Kaasboerderij De Gelder