Familie Van den Heuvel

 

Wij zijn Herman en Mieke van den Heuvel. Samen met ons dochtertje Anne wonen we een in 1968 gebouwde boerderij in het Brabantse Genderen. Onze boerderij heet De Lange Hoeve en we hebben 110 ha land. De vader van Herman is hier begonnen als veehouder, maar is uit liefde voor kaas begonnen met het maken van Boerenkaas. Dat leverde heerlijke boerenkazen op, die al snel naam kregen in de omgeving. Inmiddels hebben we al meer dan 40 jaar ervaring met kaasmaken. Zelfs Anne maakt al kaas!

Leve het boerderijleven!

We zijn beiden op een boerderij opgegroeid. Het is geweldig dat onze dochter dit ook mag meemaken. Ze vindt het heerlijk om bij de koetjes (zoals zij dat zegt) te wonen. Samen met haar kleine vriendje, een jong katje, ontdekt ze de hele boerderij. We vinden het sowieso belangrijk om kinderen het boerderijleven te laten beleven. Daarom zijn hier ook regelmatig verjaardagsfeestjes of excursies van scholen. De kinderen leren dan dat melk uit de koe komt en niet uit de supermarkt!

Rijke grond, smeuïge kaas

Het rivierenlandschap zorgt voor een bijzondere samenstelling van de kleigrond waar onze koeien op grazen. Het verse gras dat op die grond groeit, is heel belangrijk voor onze Boerenkaas. Het zorgt namelijk voor die lekkere zachte en smeuïge smaak. Elke dag proberen we onze kazen nog lekkerder te maken. We maken veel speciale kazen, want we geloven dat specialisme onze toekomst is. Het betekent ook dat we veel experimenteren. Bijvoorbeeld met nootjes en bier. Uit eigen streek natuurlijk, want er staat hier een heus bierbrouwerijtje in de buurt!

Van jong tot oud, met en zonder toevoegingen

We maken verschillende varianten Gouda Boerenkaas van Jong tot en met Oud. Daarnaast maken we dus ook veel kruidenkazen, waaronder bieslook, brandnetel, komijn, mosterd knoflook en piri piri. En we zijn nog niet klaar, er komen almaar nieuwe overheerlijke varianten bij!