Familie Van der Poel

 

Wij zijn Hugo en Marije van der Poel en we wonen op een bijzondere plek. Onze boerderij ligt op een eiland aan de rand van de Kagerplassen in Zuid-Holland. Alles dat op ons bedrijf komt en gaat, moet over het water. Onze boerderij heet niet voor niets Hoeve Waterrijk. Hugo is alweer de derde generatie van onze familie die hier boert. Kaas maken gebeurt nog altijd op de manier waarop Hugo’s opa en oma dat deden. Traditioneel en ambachtelijk

Boeren Goudse Oplegkaas

Ons familiebedrijf bestaat al meer dan 50 jaar. In 1985 zijn we gestart met zuivel en daar kwam een paar jaar later onze eigen Boerenkaas bij. Voor de beste kwaliteit is het belangrijk dat onze 270 koeien lekker in hun vel zitten. Daarom zorgen we voor schone en ruime stallen, frisse buitenlucht en goede voeding. Want een gelukkige koe geeft de beste melk.

 

CUM LAUDE AWARDS

De Cum Laude Awards is de enige jaarlijkse landelijke verkiezing voor zelfzuivelende boeren die op ambachtelijke wijze hun kazen en andere zuivel maken op de boerderij. De kazen worden door professionele keurmeesters beoordeeld op uiterlijk, doorsnede (zijn de ‘ogen’ mooi verdeeld?), consistentie (is de kaas lekker smeuïg?) en natuurlijk het allerbelangrijkste: de geur en de smaak. Onze Belegen kaas en Oude kaas zijn in de prijzen gevallen tijdens de Cum Laude Awards 2020.

 

Wilt u meer weten?

Bezoek de website van Hoeve Waterrijk