Recept Boerenkaas fondue

Ingrediënten

  • 600 gram belegen Boerenkaas grof geraspt
  • 3 deciliter volle boerenmelk
  • 3 theelepel maïzena
  • 3 eetlepel jonge jenever, wodka of kirsch
  • zout, peper
  • nootmuskaat

Bereidingswijze
Verwarm de melk voorzichtig
Roer in gedeelten de kaas erdoor. Blijf roeren en laat de kaas op zacht vuur smelten (roer met een houten lepel in de vorm van een acht).
Roer de maïzena los met de drank.
Voeg dit toe aan het gesmolten kaasmengsel.
Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
Houd de fondue warm op een rechaud.
Serveer de fondue met stukjes brood, krielaardappeltjes, plakjes rauwe ham, stukjes droge worst, partjes peer, augurk.

Eet smakelijk!

Bron: Boerenkaas.nl